Mierne zimy posledných rokov trochu zmenili pohľad na našu obuv. Kto naviac jazdí do práce a z práce automobilom, ten pomaly rozdiel medzi zimnou a prechodnou obuvou ani nepozná. Napriek tomu sa dostávame do situácií, kedy nás musia zimné topánky chrániť viac. Ako si ich vybrať a aké topánky by nám nemali chýbať?

Univerzálne celoročné topánky do auta aj do kancelárie

Topánky, ktoré vynosíte najviac, a to aj v zime, majú skôr celoročných charakter, než že by šlo o výsostne zimné topánky. Dosť často ide o vyššie členkové topánky, aj keď pokiaľ máte v práci predpísaný prísnejší firemný dress code, budú mať skôr charakter elegantnejších poltopánok. Obecne by malo ísť o topánky, ktoré prežijú naše šoférovanie v aute, v ktorých bez ujmy prejdeme pár krokov po mokrom aj zasneženom chodníku a okamžite nenavlhnú, a v ktorých sa nám noha neprepotí ani po celodennom pobyte v práci.

Budú to topánky, ktoré poslúžia kedykoľvek behom roku, snáď okrem najhorúcejších letných dní. Mali by byť univerzálne dizajnom aj farbou, čo ale neznamená, že sa s nimi nemôžete odviazať. Práve naopak. Než nehodiaca sa hnedá, tak radšej extravagantná červená. Rozhodne sa jej v pánskom šatníku nebojte, A aby sa nám červené topánky hodili ku všetkému? Pridajte v zime do outfitu červený šál, alebo si na notebook kúpte v rovnakom odtieni tašku alebo batoh.

Nôžky pekne v teple

Pre zimnú sezónu však potrebujeme aj zimné členkové topánky. Tieto by mali byť teplé a súčasne nepremokavé. Ak ale nechcete nosiť skôr športovejšie membránové topánky, riešením sú kožené, ktoré perfektne naimpregnujete. Na kožu choďte radšej s tradičným boxom, než s impregnáciou v spreji. Alebo si kúpte kvalitnú nanoimpregnáciu na obuv.

Keď sa potrebujete v kancelárii prezuť

Nech pracujete kdekoľvek, rozhodne zabudnite na papuče. Tie patria za dvere našich domov, ale nie do firiem kancelárií. Vyriešte to opäť poltopánkami. Ale ako riešiť to, aby sa nám hodili k akémukoľvek outfitu? Vyberte si poltopánky podobné tým, aké má v ponuke napríklad Baťa. Kombinujú hneď tri farby. Vďaka tomu s nimi neurobíte chybu tam, kde by ste potrebovali hnedé, šedé či čierne topánky. Ale ani k džínsom. Vezmite si príklad zo žien, ktoré z béžovej, teda v dámskom slovníku v nude farby, urobili univerzálnu farbu spoločenskej topánky. Vy urobte z multifarebnej poltopánky univerzálnu prezuvku do kancelárie.

Použiť obrázok: https://www.bata.sk/kategoria/web-katalog-sk-muzi-poltopanky/720280-bugatti-lezerne-kozene-poltopanky-so-zdobenim-brogue

TIP: Zimné topánky sa vyplatí nakupovať už teraz

Zimné topánky na jar? A prečo nie? Počkajú. Pokiaľ naviac dáte na nás, a budete voliť hlavne tie celoročné, využijete ich už teraz. Nezabudnite využiť všetky dostupné zľavy. Napríklad pri online nákupoch v e-shope Baťa nakupovať vždy s cashbackem, aký ponúka Tipli.sk.