Či už vaša firma podniká v oblasti IT alebo v akomkoľvek inom sektore, pravdepodobne pri svojej činnosti skladuje a distribuuje tovar. Pri preprave a skladovaní je to práve plastová prepravka, ktorá môže podnikanie uľahčiť!

Plast je materiál, ktorý v dnešnej dobe nájde uplatnenie skutočne všade. Na jednej strane sa síce hovorí, že plasty nie sú práve najlepším materiálom z ekologického hľadiska, najmä kvôli ich dlhej dobe rozkladu, na druhej strane však v sebe spájajú vlastnosti, ktoré umožňujú vytvárať lacné, ľahké a trvanlivé výrobky. Plast našiel veľmi dobré uplatnenie aj pri preprave a skladovaní tovaru. Napríklad, v minulosti sa tovar prepravoval v drevených debnách. Tie boli veľmi ťažké, ľahko sa deformovali a lámali, ťažko sa s nimi manipulovalo a najmä, drevo veľmi rýchlo podľahlo poveternostným vplyvom. Pôsobením vlhkosti začalo hniť, plesnieť a drevené prepravky mali len krátku životnosť. Potom prišli plastové prepravky, ktoré sa rokmi vyvíjali do dokonalej podoby, v ktorej sú dostupné dnes. Spájajú v sebe hneď niekoľko vlastností, ktoré pomôžu uľahčiť prepravu a skladovanie tovarov vo vašej firme.

Všestranný pomocník

Kvalitná plastová prepravka by mala spĺňať niekoľko základných kritérií. Mala by byť vyrobená z odolného plastu, ktorý nepodľahne poveternostným vplyvom, prípadne fyzickej námahe, ktorá ja na neho v procese distribúcie a skladovania tovarov vyvíjaná. Odolný by mal byť aj z hľadiska nosnosti, čím viac tovaru do jednej prepravky naložíte, tým vyššiu efektivitu prepravy a skladovania dosiahnete… Zároveň by však prepravka nemala byť príliš robustná a ťažká, aby sa s ňou dalo jednoducho manipulovať. Mala by sa dať jednoducho stohovať a v ideálnom prípade by mala byť vyrobená z plastu, ktorý sa dá na konci životnosti prepravky jednoducho recyklovať. Dajú sa vlastne všetky tieto požiadavky skĺbiť do jednej prepravky? Jasné, že dajú! Dokáže to napríklad spoločnosť Schoeller Allibert, v ktorej ponuke nájdete tie najkvalitnejšie plastové prepravky. Tak začnite ich využívať aj vy!