Pokiaľ často manipulujete s ťažkými vecami, najmä v skladoch, pojem drevené palety vám asi nie je cudzí. Palety sú nepochybne veľkým pomocníkom, viete však, ako vybrať správnu paletu?

Drevené palety sú krásnym príkladom toho, ako dokáže absolútne nenáročná a jednoduchá vec výrazne pomáhať ľuďom. Nie nadarmo sa hovorí, v jednoduchosti je krása. O paletách už asi počul každý. Môžeme ich občas vidieť v nákupných centrách pri skladoch obchodov, kde sa používajú. Nejakú tú paletu možno nájdete aj doma, zabudnutú niekde v garáži. Asi nikto z ľudí, ktorí s drevenými paletami každodenne nepracuje, by nepovedal, že drevená paleta je tak dôležitou súčasťou skladu. Vďaka nej je transport tovaru po sklade a vykladanie dodaného tovaru z nákladiaka hračkou. Keby palety neexistovali, tovar by sa musel prenášať kus po kuse a jeho transport by tak trval veľmi dlho. Drevené palety sú taktiež dokonalým príkladom toho, že tradičné technológie a riešenia sú často najlepšie. Drevo sa používa ako materiál na tvorbu paliet už mnoho rokov, ale zatiaľ nikto nevymyslel nič lepšie.

Poďme nakupovať!

Kúpa palety nemusí byť tak jednoduchou záležitosťou ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Keďže palety sú počas svojho života namáhané a používané na prepravu ťažkých a drahých tovarov, ich zlyhanie by mohlo mať fatálne následky. Preto musia spĺňať náročné kritéria a byť podľa vyhlášky otestované a označené príslušnou značkou. Ak sa chystáte kúpiť paletu, nemusíte sa vždy rozhodnúť pre novú. Použité palety musia rovnako ako nové spĺňať náročné kritériá a plnohodnotne slúžiť. Podľa miery opotrebenia sa použité palety delia na svetlé a tmavé. Už z ich názvu vyplýva, že v prípade použitej svetlej palety pôjde o menej opotrebovanú paletu, ktorá je kompletne bez vád. Ani tmavé použité palety nemusia byť zlým riešením, aj keď sú v obehu už nejakú tú dobu a nesú známky opotrebenia, stále musia spĺňať požiadavky na nosnosť a použitie. Nech sa už rozhodnete pre novú alebo použitú paletu, ani v jednom prípade nespravíte chybu. Vyberať môžete napríklad u firmy TpGroupSK. A získate pomocníka, ktorého nič nenahradí.