Headset od GamdiasVýrobca herného zariadenia pokračuje v odhaľovaní zaujímavých noviniek v oblasti hráčskeho hardware. Táto novinka je určená práve nadšencom pre hranie počítačových hier so slúchadlami a mikrofónom. Tí možno ocenia niekoľko vlastností zariadenia, ktoré nesie meno z mytológie známeho boha kováčstva Hefaistosa.

HEPAHESTUS je ​​vybavený špeciálnym hliníkovým chladením oboch mušlí, ktoré maximalizuje komfort a pohodlie pri dlhodobom používaní a nedochádza tak k nepríjemnému poteniu a prehrievaniu uší. Mušle spolu s náhlavným mostom sú potiahnuté kožou a vďaka týmto vylepšeniam si každý hráč najlepšie vychutná celkový zážitok z hrania. O vysoko kvalitné verné podanie zvuku sa starajú 40mm neodymové reproduktory s rozsahom 20 – 20kHz. Navyše sú slúchadlá vybavené virtuálnym priestorovým zvukom 7.1 a vibráciami, ktoré napomáhajú včas upozorniť, odkiaľ presne sa v hre blíži nebezpečenstvo. Slúchadlá totiž rozlišujú odkiaľ zvuk prichádza a podľa toho vibruje pravá alebo ľavá mušľa, čo dáva hráčovi výhodu oproti súperovi, lepší prehľad o situácii a možnosť tak včas a presne reagovať.

Headset je pre čistú a zrozumiteľnú komunikáciu vybavený flexibilným mikrofónom, ktorý si môže hráč nastaviť presne do polohy, ktorá mu vyhovuje a je doplnený o technológiu pre potlačenie okolitých ruchov, vďaka ktorej spoluhráči počujú iba hlas hráčov a nie napríklad šum z ulice.

Technické parametre:
Rozmery: 232 x 100 x 216 mm
Frekvenčný rozsah: 20 ~ 20KHz
Pripojenie: USB – pozlátek konektor
Impendancia: 32 Ohms
Citlivosť: 117dB + / – 4 dB pri 1 kHz
Veľkosť reproduktoru: 40mm
Citlivosť mikrofónu: -46dB + / – 3 dB
Frekvenčný rozsah mikrofónu: 100 ~ 10KHz
Impedancia mikrofónu: 2.2 K Ohms
Frekvenčný rozsah vibrácií: 20 ~ 200Hz
Citlivosť vibrácie: 82dB + / – 4 dB
Impedancia vibrácií: 8 Ohms

Pre potrebu rýchleho vypnutia mikrofónu alebo upravenie hlasitosti, je na prívodnom kábli umiestnené elegantné podsvietené ovládanie, takže sú ovládacie prvku zreteľne viditeľné aj v tme. Kábel má dĺžku 2,5 m čo hráčom umožnuje pohodlné pripojenie aj k počítaču umiestnenému napríklad pod stolom a pre maximalizáciu odolnosti je kábel opletený.