Kúpa novej elektroniky je pomerne veľkou záťažou pre peňaženku. Naskytá sa tak otázka – oplatí sa kupovať použité mobilné telefóny, počítače či notebooky?

Technológie v oblasti notebookov, počítačov a smartfónov v posedných rokoch napredujú tak závratným tempom, že udržať s ich vývojom krok je prakticky nemožné. Ak by ste chceli mať vždy ten najlepší smartfón na trhu, museli by ste si kupovať nový mobil každého pol roka. Za rovnakú cenu, za akú ste kúpili nový smartfón pred dvoma rokmi, teraz dostanete smartfón s dvojnásobnými výkonom a neporovnateľne lepšími parametrami. Podobný pokrok nastáva aj v oblasti notebookov a počítačov, aj keď nie je tak extrémne rýchly, ako v prípade smartfónov. Takýto vývoj je na jednej strane dobrý – získavame čoraz inteligentnejšie a funkčnejšie zariadenia, na strane druhej však veľmi neekologický a neekonomický – používatelia sú neustále nútení kupovať nové zariadenia, ak chcú byť IN a mať vo vrecku, prípadne na stole, to najlepšie, čo je k dispozícii. Ak nechcete do elektroniky vrážať tak veľa peňazí, no stále chcete mať čo najmodernejšie zariadenie, dobrým riešením môže byť kúpa použitej elektroniky. Kde ju kupovať a na čo si dávať pozor?

Jednoducho cez internet

Internetová doba sa neprejavuje len na tom, že online nájdete mnohé autobazáre, nehnuteľnosti a ďalšie veci na predaj, môžete nakupovať aj elektroniku. A to nielen novú, ale aj použitú. Už ste si pravdepodobne zvykli, že ak si chcete kúpiť nový smartfón alebo notebook, ideálne je objednať si ho online, kde nájdete najlepšiu cenu. Výhodou online nakupovania je aj skutočnosť, že si môžete rýchlo nájsť všetky mobilné telefóny, počítače a notebooky, aké sú v ponuke. Nemusíte zbytočne chodiť po rôznych obchodoch a porovnávať si modely tam. Rovnaká analógia platí aj pri kúpe použitej elektroniky. V tomto prípade však kupujete dané zariadenie za neporovnateľne nižšiu cenu, ako keď bolo nové. Elektronika pomerne rýchlo klesá na cene, za málo peňazí tak môžete získať skutočne výkonné zariadenie v skvelom stave.

Predávajte zadarmo!

Použité mobilné telefóny, počítače a notebooky v skvelom stave nájdete na inzertnom portáli Inzercia.sk. Okrem toho, že elektroniku tu môžete jednoducho z pohodlia domova nakupovať, môžete ju tu aj jednoducho predávať. Stačí spraviť pár kvalitných fotiek, vytvoriť popis a pridať inzerát. Inzeráty na portáli Inzercia.sk sú naviac úplne zadarmo, rýchlo sa tak zbavíte svojej starej elektroniky a zarobíte nejaké peniaze bez toho, aby ste museli za to platiť. Naviac šetríte životné prostredie a spravíte radosť ďalšiemu používateľovi. Tak neváhajte a začnite nakupovať a predávať použitú elektroniku online a ušetrite stovky eur!