Transcend IndustrialPamäťová karta dnes už bežne zažíva spolu s nami všetky strasti našich ciest. Adrenalínové šprtové kamery potrebujú a vlastne dnes vyžadujú karty, ktoré vydržia nápor nárazov, teplotných rozdielov a ak už dôjde k zničeniu kamery, je fajn mať zachránené aspoň dáta a záznam nehody. Svoje o tom vedia povedať mnohí majitelia práve športových kamier, ktoré zaznamenajú sem tam aj nejaký ten tvrdý pád, či nečakaný pád do vody. U nás už neraz spomenutá spoločnosť Transcend vyrába teraz aj sériu priemyslovo využívateľných pamäťových kariet SDHD a microSDHC, ktoré dokážu pracovať v teplotnom rozmedzí -40°C až 85°C čo je rozsah 125°C celkovo. Pri takejto odolnosti je možné očakávať využitie aj ťažkých profesiách, pre požiarnikov, alebo pre potápačov pokojne za polárnym kruhom, či do prístrojov používaných v nedostupnom drsnom teréne.

Karty SDHC
Nové nosiče sú založené na MLC flash čipoch s kapacitou až 32GB. Maximálna prenosová rýchlosť je 19MB / s, príp. 17MB / s pri čítaní a zápise. Karty podporujú verziu 3.01 SD špecifikácie.
Karty TRANSCEND SDHC sú určené pre rôzne priemyselné zariadenia, ako sú napr. ručné čítačky čiarových kódov, POS terminály, inzertné a multimediálne zariadenia vo vozidlách, spracovanie dát v zdravotníctve, videoprehrávače alebo kamerové monitorovacie systémy.

Karty microSDHC
Rovnako ako karty SDHC sú aj nové microSDHC založené na čipoch MLC a ich kapacita je až 32GB. Karty podporujú štandard Class 10 a zaisťujú maximálnu prenosovú rýchlosť 20MB / s pri čítaní a 17MB / s pri zápise. Nosiče sú určené pre použitie v najnovších digitálnych fotoaparátoch, záznamových zariadeniach, mobilných telefónoch alebo mobilných navigácií. Skrátka zariadeniach, ktorým sa hodí rýchle a odolné úložisko.

Optimálna ochrana
Konštrukcia nových pamäťových kariet TRANSCEND z priemyselnej série zaisťuje optimálnu ochranu pred náročnými podmienkami – nové nosiče sú odolné proti vode, elektrostatickým výbojom, röntgenovým žiarením a nárazom. Sú určené na prevádzku pri nízkej a vysokej teplote v rozsahu -40 ° C až 85 ° C.
Vstavaný systém ECC zaisťuje automatickú korekciu chýb vyskytujúcich sa počas prenosu dát.