Lámete si hlavu nad tým, ako vybrať čo najvýhodnejšie PZP pre vaše vozidlo? Určite nie ste sami a správny výber poistenia nepochybne ušetrí kopu nervov a peňazí.

Povinné zmluvné poistenie. Už jeho názov hovorí za všetko. Teda najmä za to, že je zo zákona povinné mať uzatvorenú poistku na auto. A my, ľudia, sme bohužiaľ takí, že nemáme radi, keď nám niekto káže, čo máme robiť. Preto si na povinné zmluvné poistenie raz za čas poriadne zanadávame. Najmä tí z nás, ktorí za desiatky rokov nespôsobili žiadnu nehodu a preto si myslia, že poistenie je len zbytočný poplatok, ktorý nikdy reálne nevyužijú. Predstavte si však nasledujúcu situáciu. Váš syn pred pár dňami úspešne na tretí pokus spravil vodičák a vy mu chcete spraviť radosť, a tak mu požičiate auto, však nech sa chalan prevezie. On zavolá kamarátom, ktorí sa niekde dopočuli, že pri lokálnom luxusnom hoteli sa koná zraz športových áut, a tak by nebolo zlé, keby sa tam išli pozrieť. Už z diaľky na nich zasvieti červené Ferrari, chalani sa rozhodnú, že zaparkujú rovno za ním. Noha na pedáli sa však pošmykne a zrazu má to Ferreri zadný nárazník obohatený o druhú farbu. Viete čo by sa dialo, keby neexistovalo PZP? Škodu by ste platili vy a vedzte, že by ste si na jej zaplatenie museli zobrať pôžičku. Takto preplatí škodu PZPa na vás je len oprava vášho auta.

Hor sa do poisťovne?

Ako je zrejmé, povinné zmluvné poistenie slúži na preplatenie škody, ktorú vy spôsobíte na cudzom majetku. Tak znie poučka, ale je to v skutočnosti naozaj tak? Ani nie, v skutočnosti je to ešte lepšie! Pozrime sa napríklad na ponuku PZP poisťovne Union. Podľa balíku PZP, ktorý si zvolíte, dostanete aj mnoho výhod navyše. Napríklad asistenčné služby, ktoré zahŕňajú opravu defektu, odtiahnutie vozidla, výmenu paliva pri nesprávnom natankovaní a mnohé ďalšie. Alebo si môžete pripoistiť auto na stret so zverou, pripoistiť čelné okno, poškodenie výtlkom… Možností je naozaj veľa, a to dokazuje, že aj pri výbere PZP si treba dať záležať. Dostanete tak výhodný produkt, ktorý vás bude tešiť vždy, keď sadnete za volant.