Výrobca Transcend uvádza na trh dva nové SSD disky a to SATA III 6Gb/s disk M.2 N8S750 a mSATA disk MSA340. Veľmi malé rozmery ich predurčujú na používanie v mobilných zariadeniach a notebookoch.

Disk M.2 SSD N8S750 SATA III 6Gb/s
M.2 N8S750 je vyrobený z kvalitných čipov Flash MLC NAND, používa najnovšiu verziu SATA III 6Gb/s a vyrovnávaciu pamäť DDR3. Disk sa vyznačuje maximálnou rýchlosťou 520 MB/s pri čítaní a 330MB/s pri zápise dát. Očividne tieto možnosti diskov tak stále rastú a nestačia prekvapovať. Vďaka malým rozmerom ho možno namontovať do malých a ľahkých mobilných zariadení, ktoré vyžadujú SSD, ako napríklad ultrabooky, notebooky, tablety, mobilné konzoly a smartfóny.

SSD Transcend

Disk mSATA SSD MSA340 SATA III 6Gb/s
MLC NAND Flash MSA340 používa najnovšiu verziu SATA III 6Gb/s, ponúka rýchlu vyrovnávaciu pamäť DDR3 a prenos dát s maximálnou rýchlosťou 520 MB/s pri čítaní a 280MB/s pri zápise. Čiže len niečo pomalšie pri zápise než pri SATA novinke. Pri takejto rýchlosti však nemožno hovoriť o pomalosti.

mSATA SSD Trancend

Transcend mSATA SSD MSA340 je o 78 % menší ako štandardné 2,5 palcové SSD disky, preto ho možno použiť v zariadeniach, ako sú napríklad tablety, smartfóny, ultrabooky, čítačky e-kníh, navigácie, dekodéry, ručné skenery a vlasten čokoľvek, kde sa využijú jeho rozmery a kapacita.

Technológie DevSleep a ISRT
Disky SSD M.2 N8S750 a mSATA MSA340 ponúkajú plnú podporu technológie DevSleep a Intel Smart Response ( ISRT ). DevSleep umožňuje vypnutie napájania SATA rozhrania nevyužívaného disku a jeho zapnutie počas 0,1 s Technológia Intel Smart Response ponúka dynamickú voľbu najčastejšie používaných aplikácií a automatické ukladanie jej dát na SSD disku, čo zrýchľuje prístup k disku a zároveň zabezpečuje vysokú kapacitu tradičného HDD.

Podpora pokročilých funkcií
Disky N8S750 a MSA340 sú vybavené pokročilými funkciami TRIM a NCQ, vstavaným systémom korekcie chýb ECC vrátane možnosti inteligentnej správy blokov a kontroly rovnomerného opotrebovania blokov. Oba modely ponúkajú plnú podporu pre SMART príkazy a sú odolné proti nárazom.
Disky sú dostupné v kapacite : 32, 64 a 128 GB, a model MSA340 tiež vo verzii 256 GB.

TIP: Stiahnuť CCleaner a vyčistiť počítač zadarmo