Výrobca počítačového hardware Zalman rozšíril svoju ponuku o nový model bezdrôtovej myši ZM-M520W. Má ísť o model, ktorý má ponúknuť nízku cenu ale dlhú životnosť a zároveň citlivý senzor s rozlíšením 1600 DPI. Ergonomický dizajn má padnúť do ruky. Bezdrôtové pripojenie k počítaču a skladné prevedenie uvítajú predovšetkým používatelia notebookov. Myš je vhodná pre časté prenášanie vďaka úložnému priestoru pre USB prijímač, ktorý je umiestnený pod krytom batérie, a tak nehrozí jeho strata.

Zalman myš

O presné ovládanie kurzora sa stará senzor Avago A3000 s maximálnym rozlíšením 1600 DPI. Tlačidlo pod rolovacím kolieskom umožňuje rýchle prepnutie medzi rozlíšením 800 a 1600 DPI. Vzorkovaciu frekvencia senzora tvorí 4000 vzoriek za sekundu, čo zaisťuje stabilný pohyb a vysokú citlivosť myši.

Zalman ZM-M520W riadi spotrebu energie a vydrží na jedno nabitie až dvakrát dlhšie ako bežné bezdrôtovej myši. Aspoň to tvrdí výrobca, pričom vychádzal z priemeru myší v rovnakej kategórii. Výsledok mali dosiahnuť zavedením trojetapového pohotovostného režimu, ktorý šetrí batériu pri dlhšej nečinnosti.

Tlačidlá myši boli navrhnuté s ohľadom na zabezpečenie odolnosti proti opotrebeniu. Mali by teda vydržať tisícky, či milióny klikaní. Výrobca dokonca zaručuje, že tlačidlá vydrží až 5 miliónov kliknutí bez opotrebenia. Prácu s myšou Zalman máte ľahšiu vďaka podkladovým podložkám, ktoré umožňujú jej kĺzavý pohyb a pogumované koliesko.
Myš váži 545g a je vybavená 4 štandardnými tlačidlami. Bezdrôtový signál vysielača má dosah až 10 metrov, čo už môže ísť o ovládanie notebooku pokojne z postele. Rozmery zariadenia: 105.5 mm (D) x 58 mm (Š) x 31 mm (V). Na Slovensku by mala byť cena niečo vyše 10 EUR.