Firma TRANSCEND predstavuje nový rad SSD diskov SSD360S. Disky sú dostupné v dvoch prevedeniach – s kapacitou 128 GB a 256 GB s rýchlosťou čítania dát na úrovni 540 MB/s.

Solid Transcend SSD360S

Parametre
Disky sú vybavené rozhraním SATA III 6 Gb/s a používajú radič TRANSCEND TS6510. Na ich výrobu sa používajú čipy MLC NAND vyrobené v procese 15 nm. Pre zaistenie súvislosti dát je SSD360S vybavený systémom korekcie chýb ECC. Okrem technológie TRIM zaručuje dlhú životnosť nosiča funkcie GarbageCollection, vďaka ktorej bude disk fungovať správne aj pri použití v operačnom systéme, ktorý nepodporuje TRIM.

Podporované funkcie
Užívatelia mobilných zariadení uvítajú podporu technológie SATA DeviceSleep Mode (DevSleep) pre úsporu energie.Táto funkcia umožňuje úplné vypnutie SATA rozhranie v prípade, že disk nie je používaný a opätovné zapnutie trvá v priebehu max. 20 ms. SSD360S podporuje funkcie NCQ a S.M.A.R.T. a je vybavený algoritmom vyrovnania opotrebenia disku (wear-leveling).

TRANSCEND SSD Scope
Aplikácia TRANSCEND SSD Scope ktorá je dostupná na stránkach výrobcu, umožňuje udržať maximálny výkon disku a zvýšiť bezpečnosť uložených dát. Aplikácia ponúka sledovanie práce disku čítaním parametrov SMART, vynútenie aktivácia funkcie TRIM a jednoduchú aktualizáciu firmware. Navyše, softvér umožňuje jednoduchý prenos dát z doterajšieho systémového disku.