Flashka pre mobil androidFirma TRANSCEND uvádza do svojej ponuky nový model USB flashdisku – JetFlash 880 OTG. Bol navrhnutý tak, aby uľahčil a zásadne zrýchlil prenos veľkého množstva dát medzi mobilnými zariadeniami so systémom Android a počítačmi PC. JetFlash 880 využíva rýchle rozhranie USB 3.0. Pri prvom pohľade naň je jasné, že svoj účel splní dokonale. Pri prenose dát medzi mobilom a počítačom sa tak nebude nutné spoliehať na kábel, nie vždy fungujúce prenosy a nie až tak veľmi spoľahlivé cloudové úložiská, či sociálne siete. Nie všetky veci sú predsa len posielateľné cez celý svet.

Dve pripojenia: USB 3.0 a micro USB
Okrem rozhrania USB 3.0, ktoré zaručuje až desaťkrát vyššiu rýchlosť prenosu dát ako USB 2.0, je JetFlash 880 vybavený rozhraním micro USB 2.0. To umožňuje priame a jednoduché pripojenie k mobilnému zariadeniu so systémom Android a podporou funkcie OTG. Takéto riešenie je významne rýchlejšie a spoľahlivejšie než spojenie v bezdrôtových sieťach WiFi, Bluetooth alebo mobilný internet v sieti 3G. Vďaka kombinácii konektorov micro USB, USB 3.0 a veľkej kapacite až 64 GB je JetFlash 880 dokonalou voľbou pre potreby užívateľov, ktorí hľadajú spôsob ako čo najrýchlejšie prenášať veľká dáta medzi mobilnými zariadeniami a počítačmi, navyše bez použitia redukcií či káblov.

Technológia COB (Chip On Board)
JetFlash 880 je vyrobený z vysoko kvalitného kovu a vďaka použitej technológie výroby COB (Chip On Board) má veľmi malé rozmery, je ľahší ako štandardné modely pamätí flash a je tiež plne odolný proti prachu a vode.
Aplikácia Transcend Elite (dostupná v obchode Google Play)
Transcend Elite umožňuje pohodlnú správu súborov a jednoduché zálohovanie fotografií, filmov, dokumentov a iných súborov nachádzajúcich sa v mobilnom zariadení. Umožňuje tiež jednoduché zdieľanie obsahu s cloudovými službami a šifrovaný prenos pomocou AES-256 bit.

Rozmery: 26,8 (D) x 12,2 (Š) x 7,55 (V),  výrobca Transcend
V predaji aj verzia s 16 GB a 32 GB kapacitou.