recoverx od TranscendUrčite sa vám stalo, že ste si zmazali nejaký súbor a ani náhľad do koša vám nepriniesol odpoveěd na otázku, kde by sa mohla nachádzať posledná záhrana. Kým niekedy pomôže freeware aplikácia Recuva, nie vždy môže pomôcť. Veľmi pekná a jednoduchá aplikácia pre majiteľov diskov, Flash prenosných diskov, externých diskov, digitálnych prehrávačov, dokonca aj pamäťových kariet značky Transcend je voľne stiahnuteľná aplikácia zo stránok výrobcu týchto menovaných úložných zariadení. Je to tak trochu plusom, keďže nie každá aplikácia schopná dohľadať zmazané súbory, pokiaľ neboli prepísané iným súborom (najlepšie obnovovať čerstvo po zmazaní), vie pracovať aj s pamäťovými kartami a multimediálnymi prehrávačmi. Pokiaľ si v nich zmažete pesničku, fotografiu, alebo film, pomoc s návratom k týmto súborom je bezplatná.

RecoveRx
RecoveRx je aplikáciou, ktorá pracuje v systéme Windows ale aj Mac. Formátovací nástroj aplikácie pritom nefunguje vo Windows 8. Po pravde, som rád, že tento systém nemám a tak to v mojom prípade ani nevadí. Aplikácia pracuje s SD, MMC, CF kartami, ako aj x Memory Stick a XD cartami známymi u fotoaparátov Olympus. Dokáže obnoviť súbory formátu: BMP, JPEG, JPG, TIF, TIFF, RAF, RAW, ORF, CRW, X3F, MP3, PDF, RIFF, MRW a viacero formátov súborov Microsoft Office, ako dokumenty, tabuľky, prezentácie a podobne.

DOWNLOAD: 4,6 MB súbor
pred stiahnutím je nutné vybrať v prvej rolete, že chcete software a nie manuál, v druhej zas systém Windows, alebo Mac. Podľa toho čo používate. Zadajte tiež jazyk a krajinu, následne email a potvrďte, či chcete alebo nechcete dostávať novinky. Sťahovanie sa spustí ihneď.

Hodnotenie:
Aplikácia a Hry je rýchla, prehľadná a jej ovládanie zvláda aj človek, ktorý nikdy s diskom nepracoval a už vôbec nie s aplikáciami, ktoré sa zaoberajú obnovou dát. Užívateľsky prehľadná aplikícia môže potrápiť na začiatku. Neobsahuje totiž inštalátor, pre laika jednoduché „Next next, next“ ale archív je nutné rozbaliť niekde, kde sa bude spúšťať. Napríklad na disku C v zložke Program Files, alebo priamo na disku rozbaľte súbor a po rozbalení otvorte spustiteľný súbor v zložke aplikácie „RecoveRxApp.exe“. Hneď prvá voľba je určená pre obnovu dát, druhá pre formátovanie a tretia je pre ochranu dát na disku. Štvrté tlačidlo je len informatívne s informáciami o aplikácií.