Gamdias klávesnicaĎalšou novinkou novej značky herných zariadení je aj herná klávesnica, ktorá sa podobne ako pri iných tituloch, aj tu pri názve inšpirovala gréckou mytológiou. Gamdias Hermes – Ultimate Black je klávesnica, ktorá asi nebude klávesnicou, s ktorou sa bežne stretnete u niekoho doma. Dá sa hovoriť o klávesnici výhradne pre hráčov hier, ktorí to s hrami myslia plne vážne. Klávesnica disponuje citlivými podsvietenými tlačidlami s rýchlou odozvou, ktorou sa táto klávesnica vyznačuje práve vďaka použitým mechanickým sherry spínačom.

Vlastné technológie a odhlučnenie
Klávesnica Hermes je vybavená Gamdias Elementom, ako výrobca nazval gumový dosad všetkých tlačidiel, čo v konečnom dôsledku zvyšuje rýchlosť tlačidiel až o 20 % a výrazne tlmí rušivé cvakanie, ktoré inak u bežných klávesníc vzniká pri doraze klávesy. Dá sa tak hovoriť o klávesnici s odhlučovacím systémom. Vďaka funkcii Full N – Key Rollover, ktorou je klávesnica vybavená, dokáže presne zaznamenať aj viac stlačených tlačidiel naraz. Hermes je navyše vybavená 13 makro tlačidlami, ktoré sú špeciálne rozvrhnuté po klávesnici tak aby boli na vhodných miestach pre hráčov pravákov, tak aj ľavákov. Samostatná klávesa pre aktiváciu Gamingového profilu potom okrem iného deaktivuje tiež tlačidlo „Windows“, aby nedochádzalo k náhodnému vyvolanie ponuky „Štart“ a tým aj prerušenie hry, prípadne všetci hráči poznajú opakované stlačenie tlačidla Shift.

Gamdias Hermes split

Programovanie, vlastná pamäť a procesor
Všetky funkcie makro tlačidiel sú programovateľné cez program HERA, ktorý je spoločným pre všetky produkty značky GAMDIAS. Program HERA tiež stráži aktuálny firmware každej periférie zvlášť a ak je k dispozícii aktualizácia vyzve užívateľa k jej inštalácii. Vďaka vlastnej pamäte klávesnice v 512KB, ktorá dokáže uložiť až 10 rôznych užívateľských profilov, môžu mať jednotlivé makro klávesy priradených viac funkcií, ktoré užívateľ najlepšie využije pri hraní rôznych hier. O chod makier sa potom stará 32 – bitový procesor ARM Cortex, ktorým je klávesnica vybavená. Ide tak o klávesnicu s vlastným úložným priestorom aj procesorom, čo má za následok rozšírenie funkcií ideálnych najmä pre pokročilejších hráčov.

Užívateľský komfort ešte vylepšuje fakt, že je GAMDIAS HERMES vybavený vstupom pre mikrofón, výstupom slúchadiel 3,5 jack, USB portom a podložkou zápästia, ktorá je vďaka použitým magnetom ľahko odnímateľná a možete ju tak použiť ako kryt klávesnice, ktorý ju chráni proti prachu počas nepoužívania.

Zariadenie a oficiálne parametre:

  • Určené pre Windows XP/Vista/7/8
  • Rozmery 474,85 x 310,83 x 39 mm s operadlom pre zápästie
  • Rýchlosť odozvy 1000 Hz
  • Dĺžka kábla: 2,2 metrov
  • Pamäť: 512 KB
  • Multimediálne tlačidlá: 6
  • Makro tlačidlá: 13
  • Počet USB portov: 2